Kirjoituksia...

Kansanvalta.jpg

09.04.2017

Tänään sitten kaikki vaaliuurnille!

Nyt on mahdollisuus horjuttaa valtarakenteita, joten suosittelen vaikka antamaan protestiäänen jollekin sitoutumattomalle ehdokkaalle, jos muuten et meinaa äänestää.

Parhain terveisin,

Tony Lindroos (sitoutumaton) 
www.juupajoki.info 

Sote_hirvio.jpg

08.04.2017

Ovatko yrittäjät samalla viivalla tulevassa sotessa? 

Vielä pari sanaa tulevasta sote-uudistuksesta, vaikka sitä on kyllä jo vatvottu laidasta laitaan. Parhaimmat soten myyntimiehet ovat kertoneet, että sote-uudistuksen ansioista Suomeen tulee tuhansille sote-alan yrittäjille töitä.
Mutta onko pienellä yrityksellä mahdollista kilpailla isojen jättifirmojen kanssa? Varsinkin jos pienyrittäjä maksaa tuloistaan veroja yli 20%, mutta jättifirmat veroparatiisikuvioidensa ansiosta vaikkapa vain 3% ???
Seuraava uutinen on jo muutaman vuoden vanha, mutta kertoo silti karua kieltään monen jättifirman moraalista…

” Mehiläisen verojärjestelyt nousivat julkisuuteen viime vuoden marraskuussa. Tuolloin selvisi, että Mehiläinen oli maksanut lähes 40 miljoonan euron voitollisesta tuloksestaan veroja Suomeen noin 360 000 euroa, eli alle prosentin.

Kuluvan vuoden kesäkuussa julkaistun, Mehiläisen viimeksi päättyneen tilikauden (tilikausi poikkeuksellisesti 1.5.–31.12.2011) tilinpäätöksen mukaan verosuunnittelu jatkui kuitenkin vielä viime vuoden loppuun saakka entiseen tapaan.

Tilinpäätöksestä selviää muun muassa, että Mehiläinen maksoi 21,7 miljoonan euron liikevoitostaan yhteisöveroa Suomeen 542 287 euroa. Veroprosentti asettui viime tilikaudella siis noin 2,5 prosenttiin, kun Suomen yhteisöverokanta oli samaan aikaan 26 prosenttia.”
http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001764805.html

IMG_6737-444x435.jpg

07.04.2017

Jos haluat kurkistaa tulevaisuuteesi, niin mene tutustumaan paikkakuntasi vanhainkotiin!

Suurella todennäköisyydellä me kaikki vietämme viimeiset vuotemme vanhainkodissa, sitä tosiasiaa eivät isojen puolueiden mainostoimistot edes pysty muuksi muuttamaan. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää äänestää sellaista ehdokasta joka ajaa pienen ihmisen asiaa, eikä toimi suurpääoman juoksupoikana.
Tämän päivän kuntapäättäjät päättävät kuinka tulevaisuudessa vanhainkodeissa asiat hoidetaan, huolehdi siis, että saat rehellisen ja lahjomattoman päättäjän ajamaan asioitasi.
Itse olen aikoinaan ollut töissä Pohjoismaiden suurimmassa vanhainkodissa(https://fi.wikipedia.org/wiki/Koukkuniemen_vanhainkoti), ja voin kokemuksesta kertoa, että siellä oli asioissa todella paljon parantamisen varaa. Yksi ikävistä muistoista oli, kun iltapalalla asukkaalle piti laittaa leivän päälle joko juusto tai makkaransiivu, molempia ei voinut sillä kertaa antaa.
Monta muutakin ikävää tarinaa olisi kerrottavana, mutta jätetään ne toiseen kertaan.
Nyt äänestäjillä onkin loistava tilaisuus vaikuttaa tulevaisuuteensa, ja katsoa tarkkaan ketä oikein äänestää.

Ystävällisesti,

Tony Lindroos 
KD (Sitoutumaton) No:45
www.juupajoki.info 

Rolls_Royce_1955.jpg

07.04.2017

Pientä vaalikevennystä...

Opiskelijatyttö kysyi kämppäkaveriltaan:
– Kuinka eiliset sokkotreffisi menivät?
– Aika huonosti.. Kaveri ilmestyi paikalle vuoden 1955 Rolls Roycellaan.
– Vau! Sehän on aivan sikakallis autoharvinaisuus. Mitä pahaa siinä nyt oli?
– Hän oli sen alkuperäinen omistaja.

107678_Tony_Lindroos.jpg

06.04.2017

Vähän vaalimainontaa...

Saat ihan oikeasti mitä tilaat, valinta on Sinun!
Näillä teeseillä mennään, ja näiden takana seison. Jos itsenäinen Juupajoki on sinulle tärkeä asia, niin tiedät mitä lappuun pitää kirjoittaa. 

Tony Lindroos 
www.juupajoki.info

ps.Sinä joka olet jo aivan mitta täynnä tätä vaalikouhotusta, yritä vielä muutama päivä kestää. Kohta vaalit ovat ohi ja isot mediatalot ovat keränneet valtavan potin mainosrahaa, ja sitten voidaankin alkaa jo odottamaan seuraavia vaaleja.

Tahtien_Sota.jpg

04.04.2017

Tähtien SOTE! Onko sote terveysalan Darth Vader?

Sote-uudistusta ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, ja käärme ei tässä tapauksessa välttämättä ole kovinkaan väärä sana sotesta puhuttaessa. Paperillahan moni asia näyttää hyvältä, mutta käytäntö onkin usein sitten jotain ihan muuta. Saadaanko sotesta koskaan ihan oikeasti toimivaa ja tasapuolista kaikille, vai rakastaako hallituksemme joitakin (varakkaita) ihmisiä enemmän, ja toiset taas saavat jäädä enemmän oman onnensa varaan?
Ja olisi myös mukava tietää, saadaanko se isojen terveysfirmojen veroparatiisikikkailu oikeasti lopetettua. Vai kuuluuko se osana sopimukseen, että verorahamme virtaavat edelleen vapaasti veroparatiiseihin?

Tony Lindroos 
www.juupajoki.info

Talouskriisi.jpg

31.03.2017

Veneen vuoto on korjattava

Nyt kun elämme tätä armon vuotta 2017, vaivaa Juupajokea ja Orivettä aivan sama ongelma, muuttotappio. Tähän ongelmaan pitäisi jotain kustannustehokkaita ja toimivia ratkaisuja löytää, ja kaikkein parasta olisi, jos ratkaisut löytyisivät idearikkailta kuntalaisilta.
Nykyisinhän tuntuu siltä, että monet kunnat turvautuvat ulkopuolisiin, kallispalkkaisiin konsultteihin, jotka sitten muutamaa kymmentätuhatta vastaan keksivät kunnalle uuden iskulauseen, mutta sitten muutaman vuoden päästä yleensä huomataan, että mitään dramaattista ei uusi iskulause ole kuntaan tuonutkaan, ja taas palkataan joku uusi konsultti.
Sen sijaan jokaisesta kunnasta varmaan löytyy monenlaista taiteilijaa, keksijää tai "kylähullua", joilta varmasti löytyisi vähintäänkin yhtä hyviä ideoita, ja sen lisäksi he tuntevat kuntansa vahvuudet ja heikkoudet varmasti paremmin kuin yksikään ulkopuolinen konsultti. Nämä kunnan sisäiset voimavarat vaan täytyisi jotenkin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, siinäpä haastetta tuleville valtuutetuille.
Nyt kun tämä kuuma kunnallisvaalikevät on menossa, niin juurikin tuon muuttotappio ongelman vuoksi olisi varmaan ihan virkistävää jos kunnanvaltuustoihin saataisiin myös joitain uusia ideoita ja ihmisiä.
Tässä helppoa matematiikkaa: jos jokainen kunnanvaltuutettu keksisi jonkun pienen idean, millä kuntaan muuttaisi muutama ihminen lisää, niin päästäisiin jo helposti muuttovoittoiseksi kunnaksi.
Tietysti helpommin sanottu kuin tehty, mutta yhteen hiileen puhaltamalla yli puoluerajojen kaikki on mahdollista.

Tony Lindroos 
www.juupajoki.info

www.Juupajoki.info

45_auto_1985-conte-racing-march-buick-45-daytona.jpg